Zo waarlijk helpe mij God Almachtig

10153831_426022950833675_1438748763_n

Met die woorden legde ik, vandaag precies een maand geleden, mijn eed af en werd ik benoemd tot lid van de gemeenteraad van Almere. Lid van de gemeenteraad van de op zes na grootste stad van Nederland. Hoe waanzinnig cool is dat. Misschien verbaast u zich over deze woordkeuze, maar het zijn de meest passende woorden die ik kan bedenken. Het is namelijk gewoon echt waanzinnig cool. 

Deze eerste maand van de raadsperiode staat in het teken van de coalitieonderhandelingen. René Peeters en Rob van de Kamp voeren de onderhandelingen voor D66. De rest van de fractie krijgt minimaal een keer per week een update. In praktijk zien we elkaar echter veel vaker. De sfeer in de fractie is zeer goed. We hebben een team met een mooie, diverse samenstelling en het is oprecht gezellig tijdens de vergaderingen. Er is ruimte om te discussiëren en die ruimte wordt genomen. Hierdoor leren we elkaar kennen en drijfveren begrijpen. We bouwen een goede basis voor de komende vier jaar.

10153914_711070678935648_2700716824897701901_n

Op het gebied van het raadswerk is het nog erg rustig. Het lijkt alsof de hele raad wacht op het nieuwe college; we hebben nog maar één raadsvergadering gehad en de volgende vindt plaats op donderdag 8 mei. Dit is erg relativerend, want de stad draait ondertussen gewoon door. Wel is het inwerken van start gegaan.

Als raadslid krijg je de kans om de stad van totaal andere kanten te zien: je mag een dagje meerijden met BOA’s, met de wijkmanagers, je mag meekijken bij de balies in het Stadhuis, het hele traject van het afval mag je volgen en ga zo maar door. Alle deuren gaan open zodat wij de stad en al haar facetten kunnen leren kennen. Dit klinkt als een waanzinnige luxe en dat is het ook. Het is echter ook hartstikke nodig, want hoe kun je het werk doen en besluiten nemen als lid van de gemeenteraad als je de stad niet kent?

Kortom, de afgelopen maand bestond uit een onuitputtelijke stroom nieuwe indrukken en bergen informatie. Het is ontzettend leuk en uitdagend om dit eigen te maken. Het maakt dat ik waanzinnig veel zin heb in de rest van deze vier jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s