Ook parkeerabonnementen Buiten moeten goedkoper

“De parkeertarieven in Almere Buiten zijn sinds augustus voor iedereen verlaagd, behalve voor de abonnementhouders”, zegt D66 raadslid Martine van Bemmel. “Deze mensen betalen nog steeds het volle pond. Dit lijkt mij niet de bedoeling.”

De parkeertarieven in Almere Buiten zijn sinds de invoering onderwerp van discussie. Tijdens de coalitieonderhandelingen is afgesproken de prijzen te verlagen naar maximaal twee euro per dag. Deze nieuwe prijzen zijn 1 augustus jongstleden ingegaan, maar de prijzen voor de abonnementen zijn niet verlaagd. Tijdens de gemeenteraadsvergadering vanavond vraagt D66 hier aandacht voor.

Abonnement nu geen goede keus

“Een abonnement hoort voordeliger te zijn dan iedere dag een parkeerkaartje te kopen,” aldus Van Bemmel. “Dat is nu niet het geval. Een tien-rittenkaart kost bijvoorbeeld €37,50, Terwijl je slechts twintig euro kwijt bent als je tien keer een dagkaartje koopt. En om de kosten van een maandabonnement voor werknemers eruit te halen moet je minimaal 28 dagen van de dertig parkeren. Dat is erg veel en haalt bijna niemand.”

Ondernemers de dupe

Veel abonnementhouders zijn werknemers die hun auto gedurende hun werktijden parkeren in Almere Buiten. Hun werkgevers draaien vaak op voor deze kosten. Van Bemmel: “Niet alleen de consument, maar ook de ondernemers hebben het zwaar in deze economisch moeilijke tijden. Laten we het niet onnodig verzwaren en deze situatie zo snel mogelijk oplossen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s