Twee D66-voorstellen op bestemmingsplan Centrum aangenomen

Dankzij D66 blijft wonen boven de Grote Markt voorlopig mogelijk en wordt er twee jaar uitgetrokken om een oplossing te vinden voor de situatie op het Deventerpad.

Grote Markt:

Met het nieuwe bestemmingsplan mogen de kroegen op de Grote Markt in Almere Centrum veranderen naar een zwaardere vorm van horeca, als discotheken. In verband met eventuele geluidshinder zou het echter niet meer mogelijk zijn om te wonen boven de Grote Markt. In gesprekken met de horecaondernemers bleek dat er op dit moment geen interesse is om de kroegen te veranderen. Met het voorstel van D66 wordt de huidige situatie van de horecagelegenheden opgenomen in een apart bestemmingsplan(netje). D66 wil dat het in dit nieuwe plan mogelijk blijft om op een later moment alsnog te veranderen naar een zwaardere vorm van horeca, maar dat het recht om er te wonen niet preventief wordt weggenomen.

Deventerpad:

Vroeger was het Deventerpad dé straat om naar toe te gaan voor een avondje stappen. Met de komst van de Grote Markt is het rustiger geworden in deze ooit zo levendige straat. Op het Deventerpad zitten nog wel drie kroegen die officieel al dertig jaar ‘middelzware’ horeca zijn, maar in het oude bestemmingsplan staan als ‘lichte’ horeca. Boven deze kroegen wonen mensen en deze mensen hebben last van het geluid van deze kroegen. Ze zijn namelijk niet voldoende geïsoleerd. Een lastige situatie die al jaren sleept.  In de gesprekken bleek dat de ondernemers graag mee willen werken aan een oplossing, maar moeite hebben met het contact met hun verhuurder. Daarom vroeg D66 aan de wethouder of hij bereid was om te gaan praten met de betrokken partijen en te zoeken naar een oplossing. De wethouder heeft dit toegezegd. Om de betrokken partijen en de wethouder de ruimte te bieden heeft D66 een motie ingediend om te voorkomen dat de ondernemers tijdens die onderhandelingen al te maken zouden krijgen met bekeuringen voor een periode van twee jaar. Deze is unaniem aangenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s