Houd Almere bereikbaar!

D66 vindt het onwenselijk dat er gelijktijdig werkzaamheden aan het spoor en aan de A6 worden uitgevoerd waardoor Flevoland vanaf Amsterdam en Schiphol slecht bereikbaar is. De D66-fracties van Almere en Flevoland dienen daarom schriftelijke vragen in.

Naast de geplande afsluiting van de A6, voert de NS dit weekend werkzaamheden uit aan het traject Naarden-Bussum-Weesp-Almere Poort. “Werkzaamheden en de hinder die daarbij hoort zijn vaak onvermijdelijk. Maar voorkom dat de reizigers geen alternatief hebben door alles tegelijkertijd uit te voeren,” zegt D66-raadslid Martine van Bemmel uit Almere.

Veel hinder, geen alternatieven
“Ook in het weekend werken veel Flevolanders in Amsterdam of op Schiphol. Deze mensen hebben iedere keer veel hinder van werkzaamheden en kunnen nu niet kiezen voor een alternatieve manier van reizen,” benadrukt D66-Statenlid Shasta Rötscheid. Vorige maand was de treinverbinding tussen Almere en Weesp dagenlang buiten gebruik door werkzaamheden. Toen konden mensen echter wel kiezen voor de auto.

Voorkom dit in de toekomst
“Aan de situatie van dit weekend kunnen we waarschijnlijk niets veranderen. Maar we kunnen wel voorkomen dat het nogmaals gebeurd,” verklaart Van Bemmel. “Ook als het bestuur van de gemeentes en de provincie geen directe invloed kunnen uitoefenen op de planning, hebben ze misschien wel indirecte invloed. Vooral als we als Flevoland gezamenlijk een signaal afgeven.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s