Prorail voortaan bij regionaal overleg werkzaamheden

Prorail schuift voortaan aan bij het overleg over de werkzaamheden in Flevoland, blijkt uit de beantwoording van vragen van D66. In dit overleg zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd zoals de gemeenten Almere en Lelystad en de provincie Flevoland.

D66 stelde vragen toen in begin november gelijktijdig werkzaamheden aan het spoor en aan de A6 werden uitgevoerd waardoor Flevoland vanaf Amsterdam en Schiphol slecht bereikbaar was. “We zijn blij dat Prorail nu is uitgenodigd voor dit overleg,” aldus D66 raadslid Martine van Bemmel. “Het spoor is een belangrijke toegangspoort voor onze provincie en veel mensen maken hier gebruik van. Het is goed dat werkzaamheden nu beter op elkaar afgestemd worden.”

Samenwerking belangrijk

Shasta Rötscheid, Statenlid voor D66, vroeg gelijktijdig aandacht voor de kwestie in de Provinciale Staten. Van Bemmel: “Het is goed om met dit soort kwestie’s samen op te trekken. Ook als het bestuur van de gemeentes en de provincie geen directe invloed zouden hebben op de planning kun je gezamenlijk een sterk signaal afgeven en indirecte invloed uitoefenen.”

Coordineer werkzaamheden

Ook in de Tweede Kamer greep D66 deze kwestie aan. Stientje van Veldhoven pleitte eind november dat er niet tegelijkertijd op een traject aan de weg en aan het spoor moet worden gewerkt.  Van Veldhoven: “Juist als er aan een weg wordt gewerkt, zijn er reizigers die dan met de trein reizen. Als er dan tegelijkertijd aan het spoor wordt gewerkt, kunnen reizigers geen kant op. Natuurlijk zijn werkzaamheden soms noodzakelijk. Enige overlast is onvermijdelijk. Maar dat moet wel gecoördineerd worden.” Dit lijkt nu te gaan gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s