Wethouder gaat D66-afvalplan uitwerken

D66 stelt voor om de hoogte van de afvalstoffenheffing afhankelijk te maken van de hoeveelheid afval die iemand heeft. De wethouder heeft gisteravond beloofd het plan verder uit te werken en te komen met een plan van aanpak. 

“De discussie was nog niet helemaal gevoerd, maar er tekende zich al een kleine meerderheid af voor ons voorstel,” zegt D66-raadslid Martine van Bemmel. “Doordat de wethouder ons voorstel nu samenvoegt met zijn eigen voorstel, hoop ik dat die meerderheid groter wordt. Met zo’n belangrijk onderwerp als dit, is dat beter voor het draagvlak.” Na het zomerreces komt de wethouder terug met het vernieuwde voorstel.

Mogelijk vanaf 2018 afval tarief afhankelijk van hoeveelheid afval

De gemeenteraad neemt in de tweede helft van 2017 het besluit of het afvaltarief wel of niet afhankelijk wordt van de hoeveelheid restafval. “Door naar de hoeveelheid restafval te kijken wordt het systeem eerlijker. Mensen die weinig afval hebben zoals eenpersoonshuishoudens of mensen die hun afval goed scheiden worden hiervoor beloont en krijgen geld terug. Nu betaalt iedereen hetzelfde bedrag. Dat bedrag blijft met dit oude systeem zo hoog omdat er nog steeds mensen zijn die hun afval niet scheiden,” zegt Van Bemmel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s