Gemeente hoeft niet te verdienen aan goede doelen

D66 wil dat de gemeente geen geld verdient aan goede doelen die een informatiestand neer willen zetten in het centrum van Almere. Momenteel kost dat tussen de twee- en driehonderd euro. 

“Ik begrijp dat dergelijke bedragen gevraagd worden aan organisaties met een winstoogmerk, maar voor organisaties die zich inzetten voor de samenleving en afhankelijk zijn van donaties en giften is dit erg veel geld,” zegt D66-raadslid Martine van Bemmel. D66 wil daarom dat er in de regels voor het nieuwe jaar een uitzondering gemaakt wordt voor algemeen nut beogende instellingen en heeft schriftelijke vragen gesteld.

Goed doel betaalt nu net zoveel als commerciële organisatie

De kwestie kwam aan het licht toen het KWF een marktkraam aanvroeg voor hun collecteweek. Van Bemmel: “Het is logisch dat de gemeente de weekmarkt voor marktkooplui beschikbaar wilt houden. Een vergunning om buiten de markt een kraampje neer te zetten is echter duur. Wat mij betreft kan dat anders. De gemeente hoeft immers geen geld te verdienen aan een goed doel.” De vragen van D66 worden binnen zes weken beantwoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s