D66 Almere wil laagfrequent geluid in landelijk verkiezingsprogramma

D66 Almere stelt voor om in het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamer op te nemen dat de toekomstige fractie zich moet inzetten voor regelgeving omtrent laagfrequent geluid. D66-raadslid Martine van Bemmel: “Twee en een half procent van de Nederlanders heeft ernstige last van laagfrequent geluid, oftewel bromtonen. We moeten ons op elk niveau inzetten om deze kwestie te regelen.”
D66 presenteerde vorige maand haar conceptverkiezingsprogramma. Het is nog een conceptstuk omdat leden nu nog wijzigingen kunnen voorstellen en vervolgens stemmen over het hele programma. Dit gebeurt in het laatste weekend van oktober op het jubileum congres van D66 in Amsterdam. Zaterdag werd op een speciale ledenvergadering besloten dat Van Bemmel het voorstel indient namens de afdeling D66 Almere.

Eerder al brief van gemeente naar Minister

Laagfrequent geluid is een soort zoemend, brommend of dreunend geluid. Mensen kunnen hier enorme last hebben, soms zo erg dat ze er lichamelijke klachten van krijgen. Momenteel is dit soort geluid echter niet opgenomen in de regels omtrent geluidshinder, waardoor het wettelijk niet erkend wordt en gemeenten nauwelijks kunnen ingrijpen als er klachten over binnen komen. Op verzoek van de Almeerse fracties van D66, CDA en PvdA stuurde de gemeente eerder dit jaar een brief naar de minister om druk te zetten op de minister om met hindernormen voor laagfrequent geluid te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s