Raad gaat besteding afvalstoffenheffing onderzoeken

De Almeerse gemeenteraad gaat onderzoeken of het geld dat binnenkomt via de afvalstoffenheffing doelmatig en doeltreffend wordt ingezet. D66 drong met succes aan op dit onderzoek tijdens de behandeling van de begroting van 2017.

“De gemeente vraagt de Almeerders om volgend jaar ruim zeven euro meer te betalen voor de verwerking van hun afval,” zegt D66-raadslid Martine van Bemmel. “Als we zoveel vragen van de inwoners is het logisch dat we ook kijken of de gemeente dit geld zo effectief mogelijk inzet.” D66 diende daarom een voorstel in om een onderzoek in te stellen naar de besteding van het geld. Een meerderheid stemde voor.

Afval scheiden moet lonen

De afvalstoffenheffing in Almere gaat in 2017 met €7,28 omhoog. Van Bemmel: “De inwoners en de gemeente werken al jaren hard samen om de hoeveelheid afval terug te brengen. En met succes want we zijn sinds 2010 van 300 kilo restafval per persoon gegaan, naar 190 kilo in 2014. Een heel mooie prestatie! Dit zien we helaas nog niet echt terug in onze afvalstoffenheffing. Met dit onderzoek hoop ik dat we aanknopingspunten vinden waardoor het bedrag naar beneden kan.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s