Meester John conciërge van het jaar!

John Hinten van de Vrije School Raphael is de Almeerse Conciërge van het Jaar 2016. Hij werd vandaag als held onthaald op school door de leerlingen, ouders en docenten van zijn school en ontving een bokaal van D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen.

D66 Almere organiseerde de verkiezing van Conciërge van het Jaar voor de vierde keer. Leerlingen, ouders en docenten reageerden massaal op de oproep om hun conciërge te nomineren. Van Meenen: “Volgens mij hebben we nooit eerder zoveel mooie tekeningen en steunbetuigingen ontvangen voor een conciërge. Meester John heeft deze eretitel echt verdiend!” Meester John wist nog van niets toen hij in een aula vol met kinderen en docenten met gejuich en liedjes werd onthaald en was duidelijk blij verrast.

Elke basisschool een conciërge

D66 vraagt al jaren aandacht voor het belang van conciërges op scholen. Teveel basisscholen hebben nu echter nog geen conciërge. Van Meenen: “Goed onderwijs betekent ook dat kinderen zich thuis en gekend voelen op school. Vaak is het eerste wat de leerling ziet als hij of zij door de poort fietst het gezicht van de conciërge. Zij zijn een belangrijk aanspreekpunt voor de leerlingen. D66 vindt dat onze kinderen een conciërge op hun school verdienen.” D66 trekt voor deze uitwerking van het verkiezingsprogramma 280 miljoen euro uit. Daarmee kan elke basisschool in Nederland een conciërge aannemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s