Trek ecologische cannabistelers naar Almere!

D66 wil dat de gemeente Almere zich actief gaat inzetten om ecologische cannabistelers naar Almere te halen zodra de teelt van cannabis wettelijk geregeld is. De fractie dient daarom samen met de SP, de PvdA en AP/OPA een voorstel in.

Het D66-initiatiefwetsvoorstel om de wietteelt te reguleren is in februari jongstleden aangenomen door de Tweede Kamer. Zodra deze ook door de Eerste Kamer is wordt het voor bedrijven mogelijk om een vergunning aan te vragen om legaal cannabis te kweken. De SP en D66 willen dat de gemeente Almere ervoor zorgt dat eventuele technische belemmeringen voor een teler om zich in Almere te vestigen, worden weggenomen. Bovendien moet de gemeente actief lobbyen om zo ecologische cannabistelers naar Almere te trekken.

Goed voor werkgelegenheid

“Almere is uitermate geschikt voor cannabistelers om zich te vestigen,” zegt D66-raadslid Martine van Bemmel. “We liggen centraal in het land, hebben een goede infrastructuur en ruimte. Onze stad kan de extra werkgelegenheid goed gebruiken. Bovendien ligt het voor de hand dat met de komst van een teler ook andere bedrijven, bijvoorbeeld gericht op innovatie, geïnteresseerd naar Almere zullen kijken. Kortom, de gemeente moet deze kans met beide handen aanpakken!” Mede-initiatiefnemer SP-raadslid Hans Everhard vult aan: “Hoe mooi past een dergelijke, ecologische teler ook in het plaatje van de Floriade.”

Reguleren goed voor volksgezondheid consumenten

Everhard: “We zijn ontzettend blij dat er eindelijk succesvol stappen gezet worden om de wietteelt te reguleren. Door te reguleren kan de overheid toezicht houden op het productieproces en voorkomen dat er gevaarlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of andere schadelijke stoffen worden toegevoegd. Daardoor kunnen we de volksgezondheid van bijna een half miljoen consumenten waarborgen.” De SP en D66 pleiten in het voorstel om nadrukkelijk te kijken naar ecologische teelt. Het voorstel wordt zo spoedig mogelijk behandeld in de gemeenteraad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s