Schriftelijke vragen over locatie bevolkingsonderzoek borstkanker

D66 stelt schriftelijke vragen over de locatie van de onderzoeksbus van het bevolkingsonderzoek borstkanker voor Havenaren.

Ruim vierduizend vrouwen uit Almere Haven ontvangen in deze periode een uitnodiging om zich te laten testen op borstkanker. Normaal vindt dit onderzoek plaats in Almere Haven zelf, waar een speciale bus wordt geplaatst met de benodigde apparatuur. Dit jaar gaf de gemeente echter aan dat zij in Haven geen geschikte locatie konden vinden en dat de bus in Almere Stad staat. D66-raadslid Martine van Bemmel: “Ik ben benieuwd hoe ze tot die conclusie zijn gekomen en of de verdere reisafstand niet toe leidt tot minder vrouwen die zich laten testen. Dat zou ik namelijk zeer onwenselijk vinden.”

Bevolkingsonderzoek leidt tot minder sterfte aan borstkanker

Een goed georganiseerd onderzoek is een belangrijke manier om de sterfte aan borstkanker terug te dringen. Volgens de organisatie van het bevolkingsonderzoek overlijden er elk jaar ongeveer 850 vrouwen minder aan borstkanker door het onderzoek. Van Bemmel: “De bus in de wijk draagt bij aan de laagdrempeligheid van het onderzoek. Ik vind het zeer belangrijk dat de gemeente goed in de gaten houdt of deze nieuwe locatie van de bus niet zorgt voor juist een hogere drempel.” Schriftelijke vragen worden binnen dertig werkdagen beantwoord. Het bevolkingsonderzoek loopt nog tot september.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s