Kandidatenlijst D66 Almere bekend

De Almeerders die kandidaat staan voor D66 Almere zijn bekend! In totaal staan er vierentwintig kandidaten op de lijst klaar om D66 in Almere te vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

“Ik ben ontzettend trots op deze mooie lijst. Het is een zeer diverse lijst waarop zowel politiek ervaren als onervaren mensen staan, maar allemaal met een eigen achtergrond, kennis en expertise waar de toekomstige fractie baat bij heeft. Ik heb er enorm veel zin in om met deze groep aan de slag te gaan!” zegt lijsttrekker Martine van Bemmel. De volgorde van de lijst is bepaald door middel van een online stemming door de leden van D66. Afdelingsvoorzitter Fons van der Ham zegt: “Dit is een sterke lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben er trots op dat deze getalenteerde mensen zich namens D66 voor de stad willen inzetten. De kandidatenlijst is zeer gebalanceerd qua ervaring, leeftijd en achtergrond.”

Mix van ervaren en nieuwe kandidaten

De huidige fractievoorzitter Jan Lems staat op de tweede plek en is de politiek meest ervaren kandidaat op de lijst. Als hij in maart wordt gekozen is dit zijn derde periode als raadslid, maar daarvoor ondersteunde hij de fractie al als assistent. Rachida Moreira Figueiredo-Van Vegten is het eerste nieuwe gezicht op de lijst en staat op plek drie. Zij is echter geen onbekende met het gemeentelijke landschap; zij werkt als projectleider bij de gemeente Weesp en woont ruim zestien jaar in Almere.

De nummer vier is ook nieuw op de lijst, maar loopt al een aantal jaar mee met de huidige fractie als inhoudelijke ondersteuner. Sven van der Burg is bovendien de campagnecoördinator van D66 Almere. Zijn specialisatie is communicatie en veiligheid. Michael Busby, de nummer vijf, draait sinds 2014 mee met de fractie als fractieassistent. Fractieassistenten kunnen tijdens de politieke markt wel het woord voeren, net als raadsleden, maar hebben geen stemrecht in de gemeenteraadsvergadering. Zijn belangrijkste portefeuille is wonen. Daarnaast zit Busby momenteel in de volggroep Floriade.

Ton Lesscher is een oude bekende: in 2010 zat hij ook in de gemeenteraad en maakte hij zich hard voor onder andere het niveau van het groen in Almere. Na een raadsperiode rust, is hij nu vol energie en klaar voor de komende periode. Lesscher staat op plek zes. Op de zevende plek staat Meke Dekkema-Smeulders. Zij is nieuw op de lijst, maar met haar bedrijfseconomische achtergrond een belangrijke aanwinst voor een nieuwe fractie. Noortje Visser staat op plek acht. Dit is de eerste keer dat zij kandidaat staat voor de gemeenteraad, maar ook zij is geen onbekende in de partij. Zij zit in het bestuur van de landelijke D66- thema afdeling Onderwijs en Wetenschap en werkt bij een groot ICT- consultancybedrijf.

De ondernemende Eli Geoffroy staat op plek negen. Geoffroy werkt momenteel bij een bank, maar heeft daarvoor diverse projecten en ondernemingen opgezet. Oud-Statenlid Erik Kunst staat op plek tien. Deze zzp’er is een zeer bekend gezicht in de partij; naast dat hij in 2011-2015 Statenlid was voor D66, heeft hij diverse jaren als afdelingsvoorzitter en campagnecoördinator de kar getrokken. Damar Ismangil staat op plek elf. Ismangil zit sinds september jongstleden in de gemeenteraad. De nummer twaalf, Bas van Klompenburg is werkzaam in de culturele sector en assisteert de huidige fractie als secretaris.

Kristina Dejnega is de jongste kandidaat met haar negentien jaar. Zij studeert momenteel nog en danst daarnaast op topniveau. Dejnega is zeer geïnteresseerd in de politiek en de stad en is dan ook een vaak geziene gast op de politieke markt. Ineke van Haarlem is gepensioneerd na haar baan als manager in de gezondheidzorg en nu actief als beeldend kunstenaar. Zij staat op plek veertien.

Op plek vijftien staat Arjen Schouten. Hij komt uit het onderwijsveld en heeft een warm hart voor het beroepsonderwijs. Gerard van Dongen, plek zestien, woont al sinds 1989 in Almere en heeft dertig jaar in het bankwezen gewerkt. Nu hij meer tijd heeft zet hij zich graag in voor de politiek in Almere. Trevor Holtkamp is met zijn vierentwintig jaar de jongste man op de lijst en een geboren en getogen Almeerder. Na zijn activiteiten voor het klankbord cultuur van de gemeente is hij geprikkeld zich breder in te zetten voor de stad.

Bekende namen als Cocky Kuipers (jarenlang fractievoorzitter D66 Almere), Michiel Rijsberman (Gedeputeerde D66 Flevoland) en Rene Peeters (wethouder D66 Almere) zijn de lijstduwers op de lijst.

 

 1. Martine van Bemmel (lijsttrekker)
 2. Jan Lems
 3. Rachida Moreira Figueiredo-Van Vegten
 4. Sven van der Burg
 5. Michael Busby
 6. Ton Lesscher
 7. Meke Dekkema-Smeulders
 8. Noortje Visser
 9. Eli Geoffroy
 10. Erik Kunst
 11. Damar Ismangil
 12. Bas van Klompenburg
 13. Kristina Dejnega
 14. Ineke van Haarlem
 15. Arjen Schouten
 16. Gerard van Dongen
 17. Trevor Holtkamp
 18. Bert Borsboom
 19. Kim van der Aa
 20. Jan de Vletter
 21. Ingmar Garrah
 22. Cocky Kuipers
 23. Michiel Rijsberman
 24. Rene Peeters

  Kandidatenlijst D66 Almere bekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s