D66 Almere overhandigt actieplan klimaat aan staatssecretaris Van Veldhoven

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven ontving vanmiddag het actieplan Goed Klimaat van D66 lijsttrekker Martine van Bemmel. “D66 Almere wil dat onze stad ook leefbaar is en blijft voor onze kinderen. Gebruik daken en muren van gebouwen voor het verbouwen van stadsgroenten. En de gemeente geeft zelf het goede voorbeeld door groen in te kopen. Goed voor het milieu en het zorgt voor nieuwe banen. Wij gaan voor een toekomstbestendig Almere waar mensen met plezier leven,” zegt Van Bemmel.

D66 Almere gaat de verkiezingen in met de slogan ‘Goed werk, goed onderwijs en een goed klimaat’. Van Bemmel overhandigde vandaag een actieplan aan de staatssecretaris met een actieplan voor een goed stadsklimaat. Van Bemmel: “D66 wil dat onze kinderen en kleinkinderen ook van onze mooie stad kunnen genieten. Onze stad is nog jong en daardoor hebben wij een voorsprong op de oudere steden. Zo zijn onze woningen al relatief goed geïsoleerd en hebben we veel groen en water in onze stad. Wat D66 betreft pakken wij nu de voortrekkersrol en maken we van Almere een zelfvoorzienende stad mét ruimte voor stadslandbouw!” Het actieplan omvat een breed scala aan maatregelen die de Democraten willen nemen in Almere.

Tijd voor actie!

D66 zet in op groene energie, het gebruik van grondstoffen en een groene stad. Dit wordt in het actieplan uiteengezet in verschillende maatregelen. Zo is D66 voor een forse uitbreiding van het netwerk aan laadpalen voor elektrische auto’s én elektrische fietsen, moet Almere af van de fossiele brandstoffen en willen zij dat muren en daken geschikt worden gemaakt voor stadslandbouw en ander groen. Regels die verduurzaming van de stad in de weg zitten kunnen gemeld gaan worden bij een speciaal meldpunt. D66 maakt het de inwoners van Almere makkelijk  zodat iedereen mee kan doen met  het mooie en schone Almere van de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s